Gruppträning, workshops, event - här kan du läsa mer om vad som händer hos oss just nu.
LÖPFYS

Vill du utveckla din löpstyrka och andra kvalitéer som är viktiga för att springa starkare, snabbare och mer hållbart. Löpfys är ett gruppträningspass där vi tränar styrka, spänst, core, rörlighet och balans. Vi är noga med teknik och du får lära dig hur man gör knäböj, marklyft, plankan och andra övningar på rätt sätt. Löpfyspasset är anpassat efter säsong med mer fokus på uppbyggnad under höst och vinter med successivt förbättrad teknik och ökad styrka. Under mars och framåt fortsätter vi att stegra med spänst och explosivitet för att när lopp- och tävlingssäsongen drar igång på allvar fokusera mer på att behålla det vi byggt upp. Innan sommaruppehållet avslutar vi med utomhusträning för att du skall veta hur du arbetar vidare själv under sommaren.

Instruktör: Marie Larsson, löpcoach, fysioterapeut specialiserad på idrottsskador inom uthållighetsidrott
Var: Fysiken Gibraltargatan, Hall C
När: Måndagar 17.00. Start 13/9 .
För vem: Alla är välkomna, oavsett löpnivå.
Pris: 80:-/gång
Anmälan till: marie.larsson@sportslab.se


LÖPTEKNIK, INTERVALLER, BACKTRÄNING

I denna workshop tränar vi på att springa med rätt teknik både under fart och i backar. Med rätt teknik får du en bättre löpekonomi. Med intervallträning utvecklar du fart. Du får feedback på din löpteknik och du blir coachad att göra det där sista i intervallerna/i backen som man kanske inte får till helt när man kör själv. Passet är upplagt som en workshop som dyker upp med jämna mellanrum.

Instruktör: Mikael Gottberg, löpcoach, fysioterapeut specialiserad på idrottsskador inom uthållighetsidrott.
Var: Fysiken Gibraltargatan.
När: Boka in ditt fyspass för din löparklubb genom att kontakta oss.
För vem: Alla som vill utveckla sin löpning. Vi anpassar workshopen utefter varje deltagare.
Kontakt: mikael.gottberg@sportslab.se


CYKELFYS

Cykelfys är en workshop specifik för cyklister. Vi tränar tillsammans i grupp och fokuserar på att du skall lära dig vilka övningar för rörlighet, styrka och core som du behöver komplettera din cykling med för att utvecklas som cyklist. Vi tränar inomhus med sedvanlig styrketräningsutrustning.

Instruktör: Wenche Norén, cykelcoach, fysioterapeut specialiserad på idrottsskador inom uthållighetsidrott.
Var: Fysiken Gibraltargatan
När: Boka in ditt fyspass för din cykelklubb genom att höra av dig till oss
För vem: Alla som vill utveckla sin cykling.
Kontakt: wenche.noren@sportslab.se


EVENT, WORKSHOPS, FÖRELÄSNINGAR

Regelbundet återkommande på SportsLab är olika typer av event, workshops och föreläsningar för att ge dig som är uthållighetsidrottare inspiration, mer kunskap om vad som är bra träning både teoretiskt och praktiskt och ibland bara bjuda på ett gott träningspass för att det är kul att träna bra träning tillsammans. Har du abonnemang på SportsLab ingår alla gruppträningspass och event.
Håll utkik på sociala medier och hemsida vad som händer hos oss.