Om oss

Vår drivkraft - att ta dig hela vägen in i mål

Sportslabs coacher

 


Marie Larsson

TEKNIK- OCH STYRKECOACH

Marie har hjälpt löpare på olika nivåer att hitta till en starkare och mer skadefri löpning genom att analysera teknik och optimera styrketräningsupplägg.

Som idrottsfysio såg hon tidigt att det saknades något hos uthållighetsidrottarna som gång efter annan återkom för besvär där kroppen inte höll för volymen av konditionsträning.

Idag arbetar hon dagligen med Qualisys 3D system och analyserar löpsteg från alla tänkbara parametrar. Löpanalysen kompletterar hon med löpspecifika fystester för att se vad som saknas och behövs tränas upp.

- Har man den bakgrunden så vet man sedan exakt vad kunden behöver ha med i sitt styrkeprogram för att träna effektivt och bygga upp en teknik, kraft och fart som håller hela vägen in i mål, säger Marie.

UTBILDNING: Specialist i idrottsmedicin, leg fysioterapeut

 

 

 


Mirjam Iwers Ytterström


TEKNIK OCH STYRKECOACH

Mirjam är aktiv som tränare inom en av Göteborgs största längdskidklubbar och arbetar med tester och styrketräningsupplägg för dig som vill utvecklas som skidåkare.

Mirjam har siktet inställt mot den svenska klassikern och Idre fjällmarathon. 


Utbildning och bakgrund: Lic kostrådgivare. Lic personlig tränare. Medicinsk massageterapeut


BRA PERSONER VI SAMARBETAR MED

Wenche Norén @wenchesportsphysio
 
Ian Findlay @Painfreepower

Storyn om oss
och våra olika testlab

Storyn bakom…

2014 startades ElitRehab, en idrottsmedicinsk klinik, inriktad mot uthållighetsidrott.
Under åren som gått har många motionärer och elitidrottare passerat i korridorerna. De flesta av dessa är väldigt bra på och noggranna med att planera sin uthållighetsträning. Men när det kommer till den övriga, kompletterande träningen med olika typer av styrka, rörlighet och spänst är det inte alltid lika glasklart.
Många har lagt upp sitt styrkeprogram själva, tagit några övningar från någon kompis program eller kanske hittat träningsupplägg på Instagram. För vår del är det lite som att kasta pil med förbundna ögon och hoppas man skall träffa i mitten.

Vi såg ett behov av att kunna testa och ge råd om vad man skall träna specifikt på för att utvecklas inom sin uthållighetsgren. Med vetenskapen som grund började vi sätta ihop egna testbatterier som ihop med teknikanalysen gav oss möjlighet att fånga in den bristande länken mellan funktion och prestation på väg mot målet.

Drivkraften bakom SportsLab

- Att erbjuda samma testmöjligheter som elitidrottscenter och universitet och därigenom skapa en mötesplats mellan vetenskap och verklighet
- Att höja kunskapsnivån hos uthållighetsidrottare kring hur man tränar effektiv idrottsspecifik teknik- och styrketräning baserad på tester

- Att skapa en rutin bland uthållighetsidrottare med försäsongstester och idrottsanpassad uppbyggnadsträning.

- Arbeta prestationshöjande och skadeförebyggande enligt vetenskap och beprövad erfarenhet.Varmt välkomna till SPORTSLAB!

SportsLab Akademi

På SportsLab Akademi kan man komma in som ungdom, själv eller med sin klubb, till ett reducerat pris och få del av våra tester och träningsupplägg som ett bidrag till talang- och ungdomsutveckling.

Det är en självklarhet för oss på SportsLab att man får med sig från grunden hur man tränar med rätt teknik, hur viktigt det är med styrketräning som idrottare, att man bygger kroppen från grunden och blir långsiktigt stark och skadefri.

Är du intresserad av vad SportsLab Akademi kan göra för dig eller ditt lag, hör av dig till oss på info@sportslab.se